10 katten spullen die je nodig hebt + TIPS & Prijs

Er is veel keuze in katten spullen zowel in de winkels als online. Maar wat heb je nou eigenlijk nodig voor je kat? Ik vertel je hier welke spulletjes mijn vriend en ik hebben gekocht, waar wij die vandaan hebben en wat ze gekost hebben.

Inhoud

  1. Kattenbak
  2. Krabpaal
  3. Voerbakje
  4. Nagelschaartje
  5. Speeltjes
  6. Drinkfontein
  7. Kattenmandjes
  8. Reismand
  9. Borstels
  10. Voeding

1. Kattenbak

kattenbak met kat en kattenvulling

Er zijn veel verschillende kattenbakken te koop, van simpel tot zelf-reinigend. Voor Momo en Yuki hebben wij dezelfde katten spullen gekocht, zoals deze Imac Easy Cat Kattenbak voor €21,62 (aff.), waar ze als volwassen katten ook nog in passen. Voor kittens die op een gegeven moment naar buiten kunnen is een simpele tijdelijke kattenbak voldoende. Maar hou er wel rekening mee dat een kat in de winter misschien liever op de kattenbak gaat dan buiten in de sneeuw. Laat je kitten wennen aan de kattenbak door in het begin de hele kap of alleen het deurtje er uit te halen.

2. Krabpaal

kittens klimmen in de krabpaal

Krabmeubels, krabtonnen, krabpalen, ze zijn allemaal verschillend, maar vervullen hetzelfde doel; dat je kitten haar nageltjes slijt. Mijn vriend en ik hebben lang getwijfeld voordat we de beslissing maakten deze hoge Grijze Petrebels Krabpaal te kopen voor €22,50 (aff.). Hier kunnen onze kittens lekker in klimmen en later als ze volgroeid zijn kunnen ze er ook nog uitgestrekt aan krabben.

Ons appartementje is dus eigenlijk al een groot krabmeubel door de meerdere lage en hoge ligplekjes die wij voor Momo en Yuki gemaakt hebben. De krabpaal is dan ook vooral bedoeld om de nageltjes aan uit te halen.

TIP: Maak zelf snel en simpel een krabkarton of krabplank voor je kat en geniet wanneer ze er mee spelen. Het is leuker en makkelijker dan je denkt!

3. Voerbakje

twee kittens eten samen brokjes

Er zijn genoeg leuke voerbakjes voor katten te vinden. Het kan zo simpel zijn als een klein schaaltje, maar vaak vinden we het toch wel leuk om nieuwe katten spullen te kopen. Ik heb ervaren dat mijn kittens het fijner vinden uit een ondiep voerbakje te eten. Alles gaat dan op! Het voerbakje van Momo en Yuki kostte €4,49 (aff.) en heeft een handige anti slip rand waardoor het bakje niet verschuift als de kat aan het smullen is.

4. Nagelschaartje

kitten nagels knippen

Een kapotte bank, een scheur in je panty of uithaal in je favoriete shirt, het hoort er allemaal bij als je een kat hebt. Goed gebruik van een krabpaal door je katten kan de nageltjes heel scherp maken. Koop een speciaal nagelschaartje voor katten voor €4,49 (aff.) om voorzichtig het uiteinde van de nageltjes knippen. Lees hier hoe je in 3 stappen de nagels kunt knippen bij je kitten.

TIP: Laat je kitten van jongs af aan wennen aan het gevoel van nagels knippen. Je kunt beginnen net alsof, door met je vinger de nageltjes aan te raken. Doe het rustig aan en pak één pootje per keer.

5. Speeltjes

kitten loopt tussen kattenspeeltjes

Het is verleidelijk om veel speeltjes te kopen in het begin, maar een paar verschillende is vaak voldoende. Je kunt beter eerst kijken welke speeltjes je kat leuk vindt en daarna meer van dezelfde soort kopen. Voor Momo en Yuki hebben wij dit pluizige speeltje voor €3,99 (aff.) gekocht. We hebben ook een handjevol balletjes en muisjes meegenomen die de kat bij mijn ouders niet meer gebruikte.

TIP: Maak zelf een kattenhengel voor je kat. Ik heb een kattenhengel samengesteld uit een houten stokje en wat touwtjes. Een simpel belletje eraan en spelen maar!

6. Drinkfontein

kitten drinkt uit waterfonteintje

Drinken, drinken, drinken. Het is belangrijk dat katten genoeg vocht binnen krijgen. Katten krijgen van nature vocht binnen als ze een prooi vangen, maar voor onze binnen katjes wordt dat moeilijk. Stromend water lijken katten interessant te vinden, waardoor ze meer drinken. Voor onze kittens hebben wij daarom een leuk drinkfonteintje (met bloemetje) voor €25,99 (aff.) neergezet. Houd dus goed in de gaten of jouw kat genoeg water drinkt en meng eventueel de kattenbrokjes aan met wat water. Nat voer is ook een goed alternatief.

TIP: Zet het fonteintje op een dubbelgevouwen theedoek om het geluid van het motortje te dempen. Deze improvisatie werkt goed bij ons!

7. Kattenmandjes

kittens in bijzettafel met mandje

Naar mijn mening een van de leukste kattenspullen om uit te zoeken, en je ogen van uit te kijken; leuke zachte kattenmandjes. Ook hier is oneindig veel keuze in, dik of dun, met of zonder opstaande rand en dan ook nog in verschillende kleuren en vormen. Voor onze twee kittens hebben wij onder andere de twee ronde fluffy mandjes gekocht. Momo en Yuki kruipen graag door de tralies van de bijzettafeltjes (i.p.v. de ingang) en liggen uren in de kattenmandjes die daar in liggen. Het is een multi-functioneel item in ons appartementje!

Producten met link (aff.) en prijs die wij er voor betaald hebben:
(1) Katten salontafel Xenos €24,99
(2) Kattenmand met grijze rand €15,39
(3) Kattenmand met blauwe rand €11,19                             

Helaas is deze salontafel momenteel niet leverbaar bij Xenos. Misschien vind je deze twee vergelijkbare salontafels ook leuk?
1. Kattentafel Dibea CT00336
2. Salontafel met kattenopening van Dibea
* Bovenstaande links zijn affiliate links

8. Reismand

kitten kruipt uit transportbox

Een reismand is nodig om de katten van het oude adres naar je eigen woning te brengen wanneer je ze adopteerd. Ook bij een tripje naar de dierenarts komen ze goed van pas. Ik had eerst mijn oog op een ronde rieten mand die je ook nog leuk in je woning neer kunt zetten, maar ik hoorde van mijn zus dat deze niet was toegestaan bij haar dierenarts. Voor een goede reden ook, katten kunnen zich hier in vastklemmen met hun nagels als ze bang zijn en zo kan de dierenarts niet bij de kat. Zorg dat je een standaard vervoersbox hebt voor katten (aff.) €11,99 hebt, eentje met zowel een tralie als een bovendeel dat je los kunt maken.

Onze kittens waren bij de adoptie nog zo klein dat ze prima samen in één reismand pasten. Je kunt je kitten ook proberen te laten wennen aan het reismandje zodat ze er niet bang voor is, maar ik dat ze er na één tripje naar de dierenarts al genoeg van heeft.

9. Borstels

kitten borstelen met massageborstel en slickerborstel

Door je kat te borstelen verwijder je losse haren en kun je haar rustig masseren met een andere borstel. De ene kat vind borstelen maar niks terwijl de ander er van gaat liggen rollen. Laat je kitten vroeg wennen aan het gevoel, zodat krabben en bijten voorkomen kan worden. Zelf wissel ik de slicker borstel €7,25 (aff.) (haren verwijderen) af met een massageborstel €4,75 (aff.) en hoop ik de hele borstel ervaring aangenamer te maken.

10. Droge kattenbrokjes en nat voer

kitten snuffelt aan kittenvoer

Er is zo veel variatie in katten spullen dat het moeilijk kan zijn een keuze te maken tussen de verschillende merken kattenvoer. Wij hebben voor Momo en Yuki gekozen voor speciaal voer voor kittens van het merk Prins (aff.). Dit bevat de juiste voedingsstoffen voor kittens.

Het eetgedrag van je volwassen kat bepaald of je 1x per dag een bakje brokjes neerzet of dat je haar meerdere keren per dag eten geeft. Momo en Yuki krijgen vooral droog voer omdat wij dit makkelijker, goedkoper en fijner vinden  dan nat voer. Het helpt ook het gebit en tandvlees gezond te houden. Wij geven nat voer van Prins 1 keer per dag (aff.). Hou in de gaten of je kat voldoende drinkt en geef zo nodig nat voer om een tekort aan te vullen.

TIP: Poets de tanden van je kitten met een speciale katten tandenborstel en katten tandpasta voor €7,45 (aff.). Zo hou je het gebit gezond, blijft het tandvlees sterk en verminder je de kans op infecties en ontstekingen. Ik leg je hier uit hoe je de tanden poetst van je kitten.

Deel deze blog via

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.