DIY krabplank voor je kat maken? Dat heb je zo gedaan!

Blijft je kat haar nageltjes maar ophalen aan je bank of gebruikt ze haar krabpaal niet? Probeer dan deze DIY krabplank die je neer kunt leggen waar je wilt. Lees hier hoe mijn vriend en ik het hebben aangepakt en pas het aan naar jouw wensen.

Wat je nodig hebt voor deze simpele DIY krabplank

  • Vierkante plank (20×20 cm)
  • Rechthoekig plankje (7×5 cm)
  • 2 schroeven
  • 14,4 meter touw (sisal touw, deze wordt voor krabpalen gebruikt en is erg sterk)
  • Schuurpapier
  • Meetlint
  • Boormachine

Begin met 2 plankjes

DIY krabplank twee plankjes

Deze DIY krabplank maak je makkelijk met wat restantjes hout uit je schuur. Zaag de grotere plank op de gewenste maat en schuur deze met schuurpapier tot er geen scherpe randen en hoeken meer aan zitten (zo doen jij en je kat je geen pijn en blijft je vloer heel). Bepaal hoe schuin (hoog) je de krabplank wilt hebben en zaag vervolgens een kleiner plankje op de goede lengte.

Boor 2 gaten voor de schroeven

Bevestig nu de twee planken aan elkaar door eerst af te tekenen waar de schroeven moeten komen. Zet je kruisje niet te dicht bij de rand, zodat het hout niet gaat splijten. Wij hebben eerst een kleiner gaatje voorgeboord in beide plankjes, maar misschien gaat de schroef er bij jou al meteen goed in en is dat niet nodig.

Draai nu de schroeven erin en check nog even of er geen splinters zijn.

Bevestig het touw en wikkelen maar

DIY krabplank met touw achterkant

Door 2 gaatjes te maken kun je het touw mooi wegwerken aan de achterkant van je DIY krabplank. Begin bij 1 van de gaten en stop het touw daar van boven doorheen, dit is meestal even pulken, maar een tandenstoker of satéprikker kunnen helpen. 

Maak een stuk of 3 knopen op dezelfde plek om te voorkomen dat het touw kan loskomen door het gat. Wikkel nu strak en dicht naast elkaar het touw om de plank heen naar het andere gat toe. Knoop het touw strak vast met een paar knopen op dezelfde plek. Knip het overige touw af en je bent klaar!

TIP: Knip het touw niet te dicht bij de knoop af zodat je kat met het uiteinde van het touwtje kan spelen.

Deel je creatie en geniet

Kitten gebruikt DIY krabplank

Wauw, super goed gedaan en kijk eens naar het resultaat! Maak een leuke foto en geef je kat de tijd om te wennen aan haar nieuwe krabplankje.

Deel de foto van je DIY krabplank met #thuiskat

TIP: Doe wat catnip op het krabplankje of leg er een kattensnoepje op om het aantrekkelijker te maken voor je kat.

Deel deze blog via

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.