Recycle en maak een DIY Krabkarton voor je kat!

Je kunt je kat altijd blij maken met een kartonnen doos, dat weten we allemaal. Maar probeer eens iets nieuws en maak een DIY krabkarton waar ze haar nageltjes aan kan ophalen. Dit is een handige, duurzame en goedkope manier om je bank heel te houden en je kat heeft er een ook gelijk een nieuw speeltje bij. Lees hier hoe ik het heb aangepakt en je zult zien, het is zo gedaan!

Wat je nodig hebt:

  • Kartonnen dozen
  • Schaar
  • Lijm
  • Plakband
  • Elastiek

Verzamel een aantal dozen voor je DIY krabkarton

Kartonnen dozen voor krabkarton

Verzamel de dozen waarin je pakketjes bezorgd worden en kies de grootste uit om mee te beginnen. Pak de doos en vouw deze open, zodat al het karton plat op de grond ligt. Bekijk hoe hoog (die van mij is 7cm hoog) je het DIY krabkarton op de grond wilt hebben en teken de breedte af op het karton.

Knip een heleboel stroken van dezelfde breedte

Stroken knippen voor krabkarton

Ik zou graag zeggen dat je de dozen lekker kapot kunt scheuren, maar je kunt toch echt beter rechte lijnen knippen voor een strak resultaat. Knippen, knippen en nog meer knippen tot je vingers moe worden. Maak je geen zorgen als er vouwlijnen in je strook karton komen, dit is eigenlijk alleen maar handiger wanneer je bij de volgende stap bent.

Rollen, lijmen en rollen maar

Benodigdheden DIY krabkarton

Nu je een hele verzameling aan karton hebt kun je beginnen met het oprollen van het karton. Begin met de kortste strook en rol deze zo strak mogelijk op. Bevestig het uiteinde met lijm en hou het goed vast. Als je net als ik geen geduld hebt om steeds te wachten tot de lijm opgedroogd is kun je de volgende strook alvast bevestigen met lijm. Ga zo door totdat je de diameter (grootte) hebt bereikt die je mooi vindt. Zorg er wel voor dat het geheel groot genoeg is voor jet kat. Doe een strak elastiek om je DIY krabkarton heen en laat de lijm goed drogen.

Deel je creatie en geniet

Kittens gebruiken DIY krabkarton

Dat was vrij makkelijk of niet? Leg je DIY krabkarton op de grond en laat je kat er even aan snuffelen. Het is natuurlijk erg leuk als je kat er meteen mee gaat spelen, maar wanneer dit niet het geval is geef haar dan de tijd om het te ontdekken.

Deel de foto van je DIY krabkarton met #thuiskat 

TIP: Leg een paar kattenbrokjes op het krabkarton of spray er catnip op om de aandacht te trekken van je kat.

Deel deze blog via

Dit bericht heeft 1 commentaar

  1. Kartonnen dozen kun je werkelijk overal voor gebruiken, maar voor je kat is dit echt onmisbaar. Een kartonnen doos verlaagt hun stressniveau, heb ik ergens gelezen. Bedankt voor de tips, ik ga er mee aan de slag voor mijn kat!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.