Simpele DIY kattenhengel met belletje!

Katten houden er van om lekker te spelen. Een simpele DIY kattenhengel kun je zo maken en hoeft niet veel te kosten. Lees hier hoe ik een kattenhengel heb gemaakt voor Momo en Yuki en haal er inspiratie uit hoe jij snel en makkelijk met spullen in huis snel een nieuw kattenspeeltje kunt maken.

Benodigdheden:

  • Houten stok
  • Lintjes en touwtjes
  • Belletje
  • Veertjes vinden katten ook erg leuk
  • Karton
  • Handzaag
  • Schuurpapier
  • (Boormachine)
TIP: Hou altijd toezicht wanneer je een nieuw speeltje introduceert aan je kat. Katten kunnen nog wel eens een onderdeel proberen op te eten of hun nageltjes kunnen vast komen te zitten.

Verzamel eerst alle spulletjes bij elkaar

spullen voor DIY kattenhengel

Ga op zoek naar touwtjes, lintjes en belletjes en veertjes en leg alle spulletjes die je gevonden hebt bij elkaar. Bekijk hoe je deze verschillende items kunt combineren en knoop bijvoorbeeld een veertje vast aan een touwtje. Kijk ook of je nog een houten stokje hebt liggen voor de DIY kattenhengel.

Ik heb het ringelende belletje in mijn knutseldoos gevonden, de zwarte touwtjes uit een papieren tas gehaald en de gekleurde touwetjes gerecycled uit mijn verjaardagskado. Wij hebben voor €0.60 bij de Hornbach een stokje gekocht van 1m lang met een diameter van 1cm.

TIP: Let op dat er geen scherpe randen aan de lintjes of andere objecten zitten. Hier kan je kat zich aan verwonden.

Leg wat knoopjes en verbind de touwtjes

Maak er nu één groot geheel van door meerdere touwtjes aan elkaar vast te maken. Ik heb de dunste touwtjes om de paar centimeter een knoopje gegeven voor een leuke structuur. Leg alle touwtjes recht naast elkaar, verbind ze in het midden met een nieuw touwtje en leg een strakke knoop.

Zaag je stokje en boor een gat

touwtjes aan DIY hengel stokje bevestigen

Nu je de versiering hebt is het tijd om deze vast te maken aan je hengel. Zaag je houten stok op de gewenste lengte en hou er rekening mee dat je deze niet té lang maakt (dan breekt hij sneller). Pak er een boormachine bij en boor een gat in je hengel. Deze moet groot genoeg zijn voor je touwtje. Maak je stokje glad met schuurpapier en veeg het stof en zaagsel er af.

TIP: Als alternatief voor het boren van een gaatje zou je het touwtje kunnen vastlijmen aan de hengel.

Maak je DIY kattenhengel af en spelen maar!

kitten sluipt naar DIY kattenhengel

Haal het touwtje nu door het gat in de hengel en knoop deze stevig vast. Ik heb het touw eerst nog een paar keer om het stokje gewikkeld voor de sier. Als je kat niet al uit nieuwsgierigheid kwam kijken, kun je naar haar toe gaan en de DIY kattenhengel gebruiken om met haar te spelen. Het fijne van dit kattenspeeltje is dat je er lekker op de bank bij kunt gaan zitten.

Deel je creatie en geniet

kittens spelen met DIY hengel

Kijk je kat eens spelen met haar nieuwe zelfgemaakte kattenhengel! Maak een leuke foto en geef je kat de tijd om te wennen aan haar nieuwe speeltje als ze er niet meteen achteraan rent. Probeer het gewoon een andere keer opnieuw of hang er een belletje aan en kijk hoe ze daar op reageert.

Deel de foto can je DIY kattenhengel met #thuiskat 

TIP: Spray een beetje catnip op de touwtjes om je kat speelser te maken.

Deel deze blog via

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.