4 simpele DIY voedsel puzzels voor je kat!

Wil jij je kat een keer op een andere manier eten geven? En wil je met een snelle, simpele en goedkope DIY je lieve dierenvriendje verrassen? Ik heb 4 voedsel puzzels gemaakt voor mijn kittens en ik laat je hieronder zien welke dat zijn, zodat jij ze ook kunt maken voor jouw kat.

1. WC-rol voedsel puzzel

WC-rol voedsel puzzel voor katten

Normaal gesproken denk je waarschijnlijk “ugh nee moet ik alweer de wc-rol vervangen”, maar zodra je deze DIY voedsel puzzel wilt gaan maken, kun je vast geen een rolletje meer vinden… Als je wel een lege wc-rol in huis hebt kun je meteen beginnen door aan één van de uiteinden twee ‘flapjes’ naar binnen te vouwen, zodat de achterkant dicht is. Stop er wat kattenbrokjes/ katten snoepjes in die het speeltje laten rammelen. Vouw nu ook de bovenkant van de wc-rol met twee vouwen dicht.

Als je kat niet al naast je staat uit nieuwsgierigheid (of omdat ze brokjes hoorde), kun je de aandacht trekken door met het speeltje te rammelen. Geef je kat de tijd om het nieuwe object te ontdekken. Wat denk je dat jouw kat gaat doen? Voorzichtig met een pootje op ontdekkingstocht, of de tanden en klauwen erin zetten en het karton verscheuren?

2. IJsblokjesvorm voedsel puzzel

IJsblokjesvorm voedsel puzzel voor katten

Je kunt met een ijsblokjesvorm je kat op meerdere manieren blij maken. In de zomer maak je ijsklontjes die je vervolgens in de drinkfontein van je kat doet en wanneer de vorm niet in de vriezer ligt kun je er een voedsel puzzel van maken door er brokjes/ nat voer in te stoppen. Je kunt het zelfs moeilijker maken door met karton de ‘vakjes’ af te dekken.

3. Speelbaan omgetoverd tot voedsel puzzel

Speelcircuit omgetoverd tot voedsel puzzel voor katten

Heb jij al een speelcircuit voor je kat (aff.) in huis? Dan heb je vast vaker gezien hoe je kat haar pootjes ‘in de baan hengelt om bij het balletje te komen. Voor de verandering kun je wat brokjes in de baan doen, zodat je kat extra moeite moet doen voor haar eten. Ook helpt deze DIY katten die anders te snel eten.

4. Keukenpapier voerbal

Kittens spelen met WC-rol voedsel puzzel

Pak een lege keukenpapierrol of een wc-rol en knip hiervan strookjes van ongeveer 1 cm breed. Je hebt een stuk of 4-5 strookjes nodig en deze stop je in elkaar om er een voerbal van te maken. Zorg dat de openingen in de voerbal niet te groot zijn, want dan vallen alle brokjes er meteen uit.

Maak je geen zorgen als je kat de voerbal binnen een paar minuten al verslonden heeft, want als ze er net als mijn katten mee speelt zijn de losse ‘strookjes’ ook een geweldig speeltje. Op deze manier krijgt je kat alsnog de nodige beweging, en dat was het doel van deze DIY voedsel puzzel, toch?

Deel je creatie en geniet

Ga jij een van deze vier voedsel puzzels maken? Of heb je dat al een keer gedaan? Ik ben benieuwd naar jouw resultaat. Als je andere voedsel puzzel ideeën hebt, laat het weten in de comments, zodat andere kattenbaasjes het ook kunnen maken.

Deel deze blog via

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.